Tjedni raspon cijena:
+
Gdje?:
Kad?:
Spavaće sobe:
Kupaonice:
Max. osoba:
Sadržaji:
Prikladnost:
Tema:
Lokacija:
Vaš odabir:
Koristimo kolačiće kako bismo vam prižili bolje iskustvo korištenja naše web stranice, analitiku i personalizirano oglašavanje. Klikom na slažem se dopuštate nam da koristimo koliačiče za obradu osobnih podataka. Saznajte više
Slažem se
Imate Vilu?
Izbornik +385 1 222 70 50

Zaštita privatnosti

1. Općenite informacije 
U ovoj se obavijesti objašnjava kako MEUS d.o.o. (dio grupacije Awaze), s registriranim sjedištem u  Zagrebu, Ulica Ivane Brlić Mažuranić 2C, OIB: 53383792707 (u daljnjem tekstu: „mi”, „nas” ili „naš”), kao registrirana turistička agencija My Istria, upotrebljava vaše osobne podatke.
 
Ovu ćemo obavijest možda povremeno ažurirati, a najnoviju verziju objavit ćemo na ovoj internetskoj stranici.

2. Koje osobne podatke prikupljamo
Vaše osobne podatke prikupljamo samo kada je to potrebno, a to može uključivati sljedeće:
• ime i prezime;
• podatke za kontakt poput adrese e-pošte, telefonskog broja, kućne adrese;
• povijest rezervacija;
• podatke koje prikupljamo s pomoću kolačića, kao što su posjeti internetskim stranicama i interakcije s materijalima za komunikaciju koje vam šaljemo (npr. otvaranje i klikanje poruka e-pošte);
• podatke o transakcijama: djelomični broj bankovne kartice, iznos, vrijeme i lokacija transakcije;
 
Obrađujemo samo posebne kategorije osobnih podataka, poput zdravstvenih podataka, kada je to nužno za rezervaciju, npr. u svrhu pronalaska smještaja koji je u skladu s vašim zahtjevima ili u svrhu osiguranja.
 
Ove podatke prikupljamo izravno od vas ili od osoba koje putuju s vama.
 
Ako rezervirate smještajnu jedinicu, navođenje određenih podataka smatra se ugovornom obvezom. Ako ne navedete te podatke, možda nećemo moći ispuniti svoje ugovorne obveze prema vama.

3. Zašto upotrebljavamo vaše osobne podatke
Vaše osobne podatke upotrebljavamo samo ako imamo pravnu osnovu za njihovu upotrebu. To uključuje sljedeće slučajeve:

 
  • kada imamo vašu privolu;
  • kada želimo izvršiti ili sklopiti ugovor s vama;
  • kada želimo ostvariti svoje legitimne interese ili legitimne interese treće strane; i/ili
  • kada trebamo ispuniti svoju pravnu obvezu.
 
Da bismo obrađivali posebne kategorije osobnih podataka, trebamo imati dodatno opravdanje za njihovu obradu i upotrebljavamo ih samo uz vašu izričitu privolu, ako ste podatke javno objavili, ako se podaci odnose na pravne zahtjeve ili ako su potrebni zbog značajnog javnog interesa.
 
Ovisno o vašoj interakciji s nama, vaše osobne podatke možemo upotrebljavati na sljedeće načine:

 
Svrha obrade podataka Pravna osnova za obradu Legitimni interes (kada je primjenjivo)
Dovršavanje vaše rezervacije i povezanih zahtjeva i upravljanje njima (ako rezervirate smještaj za odmor) Ugovor
Privola
Legitimni interes
Vođenje evidencije i pružanje kvalitetnih usluga službe za korisnike
U statističke svrhe Legitimni interesi Procjena naših usluga
Personalizacija vaših budućih posjeta našim internetskim stranicama Privola  
Provedba promidžbenih aktivnosti – osim slanja brošure, podatke kolačića također upotrebljavamo za prikaz relevantnih oglasa na internetskim stranicama i društvenim mrežama.
 
Legitimni interesi
Privola
Određivanje usluga koje vas možda zanimaju i slanje obavijesti o njima
Upravljanje upitima i pritužbama korisničkoj službi Legitimni interesi Poboljšanje usluga i rješavanje problema
Upravljanje vašim prijavama za nagradne igre i druge promidžbene aktivnosti Privola  
Slanje upita za recenziju o smještaju i/ili o pruženim uslugama Legitimni interesi
 
Razumijevanje percepcije o našem društvu i unaprjeđenje usluga
Slanje poruka o uslugama, npr. o ažuriranjima naših uvjeta i odredbi Legitimni interesi Informiranje klijenata
Usklađenost s pravnim obvezama, postupcima ili zahtjevima Pravna obveza
 
 
Provođenje naših uvjeta i odredbi te drugih ugovora, uključujući istragu bilo kojeg potencijalnog kršenja ugovora Ugovor
Legitimni interesi
Zaštita poslovanja
Otkrivanje ili sprječavanje zločina, uključujući prijevaru Pravna obveza
Legitimni interesi
Zaštita poslovanja i klijenata
Pomoć tijelima za provedbu zakona i vladinim tijelima
Rješavanje sigurnosnih ili tehničkih problema Ugovor
Legitimni interesi
Zaštita poslovanja i klijenata
 
Zaštita prava, vlasništva ili sigurnosti našeg društva, korisnika, vlasnika nekretnina, klijenata, zaposlenika, izvođača radova, trećih strana ili javnosti Pravna obveza
Ugovor
Legitimni interesi
Zaštita poslovanja, klijenata, trećih strana ili javnosti
Testiranje, razvoj i unaprjeđenje usluga Legitimni interesi Unaprjeđenje poslovanja
Utvrđivanje, ostvarivanje ili zaštita našeg zakonskog prava Legitimni interesi Zaštita poslovanja

 
4. Koliko dugo čuvamo podatke
Uspostavili smo razdoblja za zadržavanje podataka kojima osiguravamo da se vaši podaci čuvaju samo dok je to potrebno u relevantne svrhe, u skladu s relevantnim standardima industrije ili zakonskim odredbama. Kada nam vaši podaci više nisu potrebni, uklanjamo ih ili brišemo na siguran način ili ih anonimiziramo tako da se više ne mogu povezati s vama.
 
5. Treće strane s kojima dijelimo vaše podatke
Možemo dijeliti vaše podatke sa sljedećim subjektima:
  • drugim članovima grupacije Awaze i njihovim pružateljima usluga;
  • vlasnicima ili agentima smještaja za odmor koji ste rezervirali;
  • pružateljima osiguranja, ako ste kao dio rezervacije kupili policu osiguranja;
  • pružateljima usluga kreditnih/debitnih kartica i plaćanja;
  • pružateljima usluga trećih strana (npr. pružateljima usluga IT-ja i podrške, marketinških usluga, hotelima, društvima za upravljanje);
  • vladinim agencijama, nadzornim tijelima i drugim tijelima vlasti
  • društvima za recenzije klijenata
  • trećim stranama kojima možemo odlučiti prodati ili prenijeti dio naše imovine ili poslovanja ili ih spojiti s njima te s društvima koja preuzmemo ili s kojima se spojimo
  • trećim stranama za koje ste nam dali privolu da možemo komunicirati s njima
  • stručnim savjetnicima, uključujući bankare, odvjetnike, revizore, računovođe i pružatelje osiguranja koji nam pružaju usluge
 
Treće strane moraju obrađivati vaše osobne podatke u skladu sa zakonima o zaštiti podataka. U slučaju kada treća strana djeluje u naše ime, ne dopuštamo im da upotrebljavaju vaše podatke u svoje svrhe i osiguravamo da provode odgovarajuće sigurnosne mjere za zaštitu vaših podataka.
 
 
6. Međunarodni prijenosi podataka
Vaše ćemo podatke možda slati u zemlje izvan EU-a radi lakšeg pružanja svojih usluga. Vaše podatke prenosimo izvan EU-a samo uz primjenu jednog od sljedećih mehanizama prijenosa:
  • odluke o odgovarajućoj razini zaštite
  • standardnih ugovornih klauzula i, ako je primjenjivo, dodatnih mjera
  • ako je to nužno u svrhu ispunjavanja ugovornih obveza, npr. ako se vlasnik objekta koji ste rezervirali nalazi izvan EU-a, morat ćemo poslati vaše podatke na tu lokaciju
 
Obratite nam se putem podataka za kontakt navedenih u 8. odjeljku za pojedinosti o relevantnim mehanizmima prijenosa.

7. Vaša prava
U određenim slučajevima imate sljedeća prava:
  • možete zatražiti pristup svojim osobnim podacima, uključujući pravo na kopiju osobnih podataka na koje imate pravo;
  • možete zatražiti da ispravimo netočnosti u vašim osobnim podacima ili da dodamo relevantne podatke u slučajevima kada su osobni podaci koje čuvamo nepotpuni;
  • možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako nemamo dobar razlog za njihovo čuvanje;
  • možete podnijeti prigovor na način na koji upotrebljavamo vaše osobne podatke u slučajevima kada se pri upotrebi oslanjamo na legitimne interese ili upotrebljavamo podatke u svrhu izravne promidžbe (imajte na umu da je moguće da se važne informacije (npr. promjena uvjeta zbog nepredviđenih okolnosti) šalju isključivo putem brošure, te ih stoga možda nećete primiti ako podnesete prigovor na izravnu promidžbu. Ako ne primate brošuru, pravodobno zatražite dodatne informacije od nas u vezi s uvjetima koji se primjenjuju na naše usluge);
  • možete zatražiti da ograničimo načine na koje upotrebljavamo vaše osobne podatke;
  • možete zatražiti da vama ili trećoj strani pošaljemo kopiju vaših osobnih podataka koje čuvamo u uobičajenom formatu;
  • možete povući svoju privolu u slučajevima kada na temelju te privole obrađujemo vaše podatke.
 
Ako želite ostvariti bilo koje od ovih prava, obratite nam se (pogledajte podatke za kontakt u 8. odjeljku).
 
8. Obratite nam se
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s našom upotrebom vaših osobnih podataka ili ako želite ostvariti svoja prava, obratite nam se na adresu e-pošte [email protected].
 
Iako nastojimo odgovoriti na sve upite, također možete obavijestiti relevantno nadzorno tijelo, npr. Agenciju za zaštitu osobnih podataka (AZOP) u Hrvatskoj.


Obavijest o kolačićima (cookies)


Kolačići su male tekstualne datoteke koje se nalaze na vašem uređaju. Upotrebljavamo kolačiće da bismo poboljšali vaš posjet, procijenili i izmjerili upotrebu internetske stranice i interakcije s našim porukama e-pošte te razvili naše usluge. Mi, kao i treće strane, upotrebljavamo kolačiće da bismo vam prikazali personalizirane oglase.
 
Upotrebljavamo sljedeće kategorije kolačića:
  • „Nužni kolačići” potrebni su za funkcioniranje ove internetske stranice. Ovi su kolačići neophodni da bi se korisnici mogli kretati ovom internetskom stranicom i upotrebljavati njezine značajke.
  • „Kolačići performansi” kolačići su koji služe za prikupljanje informacija o tome kako se korisnici kreću internetskom stranicom, npr. da bi se procijenilo koje stranice korisnici najčešće upotrebljavaju. S pomoću ovih kolačića prepoznajemo kako korisnici stupaju u interakciju s našom internetskom stranicom, na kojim se stranicama zadržavaju, koje se stranice ne upotrebljavaju često, koje se stranice dugo učitavaju, koje stranice korisnici posjećuju i kojim redoslijedom. Sve nam ovo pomaže unaprijediti i razviti našu internetsku stranicu da bismo ju pokušali učiniti pristupačnijom za korisnika kada ju ponovno posjeti.
  • „Funkcionalni” kolačići omogućuju ovoj internetskoj stranici da upamti vaše odabire. Na primjer, to se može odnositi na vaš željeni jezik i lokaciju na kojoj se nalazite. Upotrebljavamo kombinaciju kolačića prve i treće strane.
  • „Kolačići za oglašavanje” prikupljaju podatke o vašem posjetu našoj internetskoj stranici, kao što su sadržaj koji ste pregledali i poveznice koje ste slijedili te podatke o vašem pregledniku, uređaju i IP adresi za prikazivanje personaliziranih oglasa. Ponekad dijelimo ograničeni dio ovih podataka s trećim stranama u svrhu oglašavanja, tako da ćete pri posjetu drugoj internetskoj stranici možda vidjeti oglase koji se temelje na navikama pretraživanja na našoj internetskoj stranici.
     
Kada kliknete „prihvati”, pristajete na našu upotrebu kolačića. U bilo kojem trenutku možete blokirati neke ili sve kolačiće u potpunosti tako da promijenite postavke preglednika na svojem uređaju. Lokacija ovih postavki razlikuje se ovisno o vašem pregledniku. U postavkama preglednika također možete pronaći trajanje svakog kolačića. Međutim, imajte na umu da, ako blokirate neke kolačiće, možda nećete moći upotrebljavati neke funkcije i usluge na internetskoj stranici.
 
Za više općenitih informacija o kolačićima i kako ih onemogućiti u pregledniku posjetite internetsku stranicu allaboutcookies.org. Obratite nam se (pogledajte 8. odjeljak) ako imate pitanja o kolačićima koje upotrebljavamo na ovoj internetskoj stranici.
 
+385 1 222 70 50